15

juli 2020

Brainstorm: Denk mee over oplossingen voor sanitaire doekjes!

Zoom 15.00 uur

Schone Rivieren is druk bezig de toestroom van (plastic) sanitair afval in de rivieren te stoppen. Vochtige doekjes is een van de producten die we regelmatig vinden en waarvan we de bron moeten aanpakken. Jouw hulp kunnen we daarbij goed gebruiken!

De noodzaak om in actie te komen tegen het sanitaire afval in de rivieren is nu groter dan ooit. Het gebruik van voornamelijk vochtige doekjes is in tijden van corona enorm toegenomen, wat onder andere leidt tot meer rioolverstoppingen en afval langs de rivier. Lees ook het interview met projectleider Hannah van de Kerkhof.  Tijd voor actie!

Deze zomer zullen we door middel van online sessies bij elkaar komen waarbij we ons focussen op het verminderen van de hoeveelheid sanitaire doekjes in de rivieren. We willen een actiepakket ontwikkelen waar gebruikers, verkopers en producenten mee aan de slag kunnen. In de eerste sessie richten we ons op jou, de consument en misschien gebruiker. We nodigen je graag uit om samen met ons inzicht te krijgen in het probleem en aan oplossingen mee te werken. Je ervaringen, meningen en ideeën zijn heel waardevol en door middel van verschillende creatieve onderdelen formuleren we samen acties waar zowel Schone Rivieren als jij als gebruiker mee verder kunt!

Denk jij mee? In de eerste online sessie voor consumenten en gebruikers is op woensdag 15 juli van 15:00 tot 17:00 ben je erbij? Meld je hieronder aan!

Brainstorm: denk mee over oplossingen voor sanitaire doekjes!