Slider SchoneMaas Limburg

De Maas

De Maas is een prachtige rivier met brede oevers en in de omgeving van natuurgebieden waar je geweldig kan recreëren. Het is een mooi gebied om te wandelen, fietsen, hardlopen of paardrijden. Helaas wordt dit vaak verstoord door zwerfafval op de oevers, afkomstig uit de Maas. Afval dat niet verwijderd wordt, komt opnieuw terecht in de rivier en stroomt uiteindelijk naar zee. Daarom is het belangrijk dat de Maas en omgeving schoon blijven!

Hoe het begon

Schone Maas startte in 2012 met voorbereidingen voor de pilot die in 2013 plaats vond met een 5-tal Limburgse gemeenten, terreinbeheerders, Rijkswaterstaat en de Provincie Limburg. Na afloop van de succesvolle pilot werd er een project van gemaakt dat gestaag groeide en ook navolging kreeg aan de andere Nederlandse rivieren. Meer weten? Klik dan op deze link en bekijk dit Engelstalige filmpje maar eens over The Clean Meuse project.

Schone Maas Limburg en Brabant maken actief onderdeel uit van het project Schone Rivieren, een samenwerking van IVN natuureducatie, Stichting De Noordzee en de Plastic Soup Foundation om de toevoer van plastic via rivieren naar zee een halt toe te roepen door onderzoeken, opruimen, ontdekken en oplossen.

Kijk voor meer informatie op www.schonemaas.nl