Header algemeen

Opruimen

In het kader van Schoon Haringvliet worden ieder jaar in het voorjaar en najaar diverse opruimacties georganiseerd. Niet alleen langs het Haringvliet zelf, maar ook op de aangrenzende stranden van de Noordzee en langs het Hollands diep, het Spui, de Dordtse Kil en de Oude Maas. De locaties waar opruimacties gaan plaatsvinden zijn te vinden op deze kaart. Wil je meedoen of op de hoogte blijven? Meld je dan aan via dit formulier of bij één van de gemeentelijke contactpersonen:

  • Gemeente Nissewaard: Jet de Jonge: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Gemeente Westvoorne: René Goudzwaard: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Gemeente Hellevoetsluis: Kees Groenewegen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Gemeente Hoeksche Waard: Monique van Lent: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Gemeente Goeree-Overflakkee: Jacob van Leeuwen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderzoeken

IVN heeft met Stichting de Noordzee en de Plastic Soup Foundation in het kader van het project Schone Rivieren een programma ontwikkeld voor het opleiden van vrijwilligers die structureel onderzoek doen naar het zwerfafval langs verschillende oever tracés. Ook langs het Haringvliet wordt de eerste groep in december 2019 opgeleid. Meer info over dit onderzoek is hier te vinden op. Heb je interesse? Meld je dan vast aan via dit formulier.