Alle afvalitems met een herkenbaar/leesbaar merk die tijdens het onderzoek worden aangetroffen, willen we graag registeren zodat producenten aangesproken kunnen worden op hun verantwoordelijkheid. Met behulp van de Litterati-app kun je afvalitems op jouw traject met een merk ‘taggen’ met de naam van het merk.

Met de Litterati-app kun je precies vastleggen waar welk afval is aangetroffen, van welk materiaal het is gemaakt en wie de producent is. Zo krijgen we een goed beeld welke afvalitems met herkenbare merken er langs de rivieren worden gevonden.

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je het volgende doen:

  • Download de Litterati-app en meld je aan.

appstore    googleplay

Hoe vind je de Schone Rivieren-groep in Litterati?

  • Ga naar Challenges en voeg jezelf toe aan de ‘Monitoring Community Schone Rivieren’ groep met de code 535750.

Vervolgens kun je aan de slag! Zo werkt het:

  1. Maak een foto met de Litterati-app van het merkgerelateerde afvalitem
  2. Tag het afvalitem (het soort verpakking, het materiaal en het merk)
  3. En ruim het afval op (natuurlijk)!

Tips voor het gebruik van de app:

  • Het is ook mogelijk om in de app eerst alleen foto’s van de items te maken. Vervolgens kun je dan thuis via jouw ‘Gallery’ in de Litterati-app op je gemak al het afval taggen wat op de foto’s staat. De foto is in de app namelijk al automatisch gekoppeld aan de locatie waar je de foto hebt genomen.
  • Je hebt geen internet nodig tijdens het maken van de foto’s. Wanneer je thuiskomt, kun je via de ‘Gallery’ de foto’s met je WiFi uploaden! Dit gebeurt automatisch als je via ‘Instellingen’ kiest voor ‘Alleen uploaden bij WiFi-verbinding’.

Download de app en probeer het uit!