Schone Rijn Waal conferentie

Zwerfafval in en om de rivieren doet soms denken aan het spelletje ‘Iemand is ‘m, niemand is ‘m’. De bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn versnipperd tussen gemeenten, waterschappen, provincie en Rijkswaterstaat. En welke rol is er voor de buren van de rivier: terreineigenaren en -beheerders, en vervuilers zoals consumenten en bedrijven?  Het is tijd om te stoppen met op elkaar wachten en starten met samen oplossen. Samen verantwoordelijkheid nemen voor plasticvrije rivieren en uiterwaarden. 

Gemeente Arnhem en Schone Rivieren nodigen bestuurders van riviergemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat en provincie uit voor de conferentie Schone Rijn en Waal op 13 november van 14.00 tot 17.00 uur in FortVier te Arnhem. 

Let op:  door omstandigheden kan de conferentie niet doorgaan bij het eerder gecommuniceerde Watermuseum.  De nieuwe locatie is FortVier (Laakoever 401,6846 MX Arnhem).

Het doel van de bijeenkomst: samen de ambitie omarmen voor een Schone Rijn en Waal in 2030

 

Programma 

  • Welkom door wethouder Marco van der Wel (gemeente Arnhem), Joline de Weerdt en Joost Barendrecht (Schone Rivieren).Laat u inspireren door het werk van Schone Rivieren: zwerfafval onderzoek, beleid en oplossingen.
  • Ontmoet Rijn Waal bestuurders
    Interview met gedeputeerde Ans Mol, HID Rijkswaterstaat Marjolijn van de Zandschulp en Wethouder Marco van de Wel van gemeente Arnhem.
  • Extra aandacht is er voor het voorkomen van zwerfafval door bouw en bedrijvigheid.
    In rondetafelgesprekken behandelen we de vraag: Wat kunnen wij allen vanuit onze rol doen om te zorgen dat steeds meer bedrijven een goede buur voor de rivier zijn?
  • Afsluitend leggen we samen de Schone Rijn Waal puzzel en is er een borrel waar we napraten en netwerken.

 

 Aanmelden

Op dit moment is het niet meer mogelijk om aan te melden.
Mocht u nog vragen hebben over het programma of uw aanmelding, neem contact op met Eveline Vink: 06 28 53 69 76