Schone Rijn Waal conferentie

Zwerfafval in en om de rivieren doet soms denken aan het spelletje ‘Iemand is ‘m, niemand is ‘m’. De bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn versnipperd tussen gemeenten, waterschappen, provincie en Rijkswaterstaat. En welke rol is er voor de buren van de rivier: terreineigenaren en -beheerders, en vervuilers zoals consumenten en bedrijven?  Het is tijd om te stoppen met op elkaar wachten en starten met samen oplossen. Samen verantwoordelijkheid nemen voor plasticvrije rivieren en uiterwaarden. 

Gemeente Arnhem en Schone Rivieren nodigen bestuurders van riviergemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat en provincie uit voor de conferentie Schone Rijn en Waal op 13 november van 14.00 tot 17.00 uur in het Watermuseum te Arnhem. 

Het doel van de bijeenkomst: samen de ambitie omarmen voor een Schone Rijn en Waal in 2030

 

Programma 

  • Welkom door wethouder Marco van der Wel (gemeente Arnhem), Joline de Weerdt en Joost Barendrecht (Schone Rivieren).Laat u inspireren door het werk van Schone Rivieren: zwerfafval onderzoek, beleid en oplossingen.
  • Ontmoet Rijn Waal bestuurders
    Interview met gedeputeerde Ans Mol, HID Rijkswaterstaat Marjolijn van de Zandschulp en Wethouder Marco van de Wel van gemeente Arnhem.
  • Extra aandacht is er voor het voorkomen van zwerfafval door bouw en bedrijvigheid.
    In rondetafelgesprekken behandelen we de vraag: Wat kunnen wij allen vanuit onze rol doen om te zorgen dat steeds meer bedrijven een goede buur voor de rivier zijn?
  • Afsluitend leggen we samen de Schone Rijn Waal puzzel en is er een borrel waar we napraten en netwerken.

 

 Aanmelden

Fijn als u even laat weten dat u erbij bent. Dat kan direct via onderstaand aanmeldformulier. Uw aanwezigheid en betrokkenheid zijn van grote waarde.  U zet de conferentie meteen in de agenda met behulp van deze link.   

 

Meld je hier aan voor de Schone Rijn Waal conferentie | Locatie: Watermuseum Arnhem | Datum: 13 november 2023 | Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Schone Rivieren verwerkt je gegevens om je te informeren over de conferentie en het onderzoek. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons privacy statement.