Litterati-app

Afvalitems met een herkenbaar en/of leesbaar merk die je tijdens het rivierafvalonderzoek vindt, willen we graag registreren. Zo kunnen we producenten aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Met behulp van de Litterati-app kun je afvalitems op jouw traject ’taggen’ met de naam van het merk.

Met de Litterati-app kun je precies vastleggen waar welk afval is aangetroffen, van welk materiaal het is gemaakt en wie de producent is. Zo krijgen we goed in beeld welke merken afvalitems langs de rivieren worden gevonden.

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je het volgende doen:

Hoe vind je de Schone Rivieren-groep in Litterati?

  • Ga naar ‘Challenges’ en voeg jezelf toe aan de groep ‘Monitoring Community Schone Rivieren’ met de code 535750.

Vervolgens kun je aan de slag! Zo werkt het:

  1. Maak een foto met de Litterati-app van het merkgerelateerde afvalitem,
  2. Tag het afvalitem (het soort verpakking, het materiaal en het merk),
  3. En ruim het afval op (natuurlijk)!

Tips voor het gebruik van de app:

  • Het is ook mogelijk om in de app eerst alleen foto’s van de items te maken. Vervolgens kun je dan thuis via jouw ‘Gallery’ in de Litterati-app op je gemak al het afval taggen wat op de foto’s staat. De foto in de app is automatisch gekoppeld aan de locatie waar je de foto hebt genomen.
  • Je hebt geen internet nodig tijdens het maken van de foto’s. Wanneer je thuiskomt, kun je via de ‘Gallery’ de foto’s via WiFi uploaden. Dit gebeurt automatisch als je via ‘Instellingen’ kiest voor ‘Alleen uploaden bij WiFi-verbinding’.