Voor opruimers

Alles wat opruimers nodig hebben

Wat goed dat jij met jouw groep of vereniging wil helpen met het opruimen van plastic afval langs een rivier bij jou in de buurt! Samen maken we de Nederlandse rivieroevers schoon en voorkomen we dat plastic afval naar zee drijft en daar bijdraagt aan de plasticsoep.

Invoeren resultaten opruimactie

 

Tip: houd de coördinaten van jouw opruimgebied bij de hand.

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik meedoen aan een opruimactie? 
    Samen met gemeenten organiseert Schone Rivieren opruimacties voor verenigingen. Vanuit ons en de gemeente wordt een oproep gedaan als er een nieuwe opruimactie van start gaat. Als er geen oproep open staat, dan kan je met je vereniging hier je interesse doorgeven. 
  • Kan ik me ook in mijn eentje opgeven voor een opruimactie? 
    Dat is helaas niet mogelijk. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen wij dit vermelden op onze social media kanalen en nieuwsbrief. Maar, laat je er niet door weerhouden en organiseer zelf een opruimactie, bijvoorbeeld in jou buurt. Tijdens het opruimen kan je gebruik maken van de Litterati-app, zo draag je bij aan een groot burgerwetenschappelijk onderzoek naar afval in Nederland. 
  • Waarom kunnen alleen verenigingen meedoen met een opruimactie? 
    Door een aantal verenigingen per opruimactie te betrekken, hebben we veel mankracht om de rivieroevers op te ruimen. Bovendien hebben de verenigingsleden zo een leuke activiteit samen en kunnen zij een beloning krijgen voor de verenigingskas.