30

november 2022

-

01

december 2022

Hackathon Schone Rivieren

Rotterdam

Nu we door ons onderzoek een beter beeld krijgen van de samenstelling van zwerfafval langs de rivieren gaan we vanuit Schone Rivieren steeds meer aan de slag met oplossingen. Op 30 november en 1 december 2022 vindt de Schone Rivieren Hackathon plaats in Rotterdam. Tijdens workshops en kennissessies met experts, waar afvaldata geanalyseerd wordt, gaan we aan de slag met de oorzaken, herkomst en bronnen uit het rivierafvalonderzoek van Schone Rivieren.

De hackathon focust zich op 3 veel gevonden afvalitems: piepschuim, sanitair afval en single-use verpakkingen. Een aantal teams van deskundigen en stakeholders, die nauw betrokken zijn bij de route waarlangs deze items in de rivieren terecht komen of die hier veel kennis over hebben, werken tijdens deze hackathon aan mogelijke oplossingen.

Ieder die innovatieve oplossingen voor aanpak van dit sluipende probleem weet in te brengen wordt uitgenodigd zich tijdens de voorbereidingen van het evenement te melden. Of het nu gaat om toepassing van alternatieve materialen, duidelijkere regelgeving of werkwijzen om lekkage naar het milieu te voorkomen, alle ideeën zijn welkom via info@schonerivieren.org.