19

maart 2022

-

19

maart 2022

Opruimactie gemeente West Betuwe

Langs de Waal

Jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode op de oevers langs de Waal in Gelderland veel zwerfvuil achter. Dit zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Het is een actueel probleem op wereldschaal dat u als vereniging lokaal mee kunt helpen verminderen.

Draagt u als vereniging graag een steentje bij aan de omgeving, waarmee u ook nog eens wat extra kasgeld kunt verdienen? Word Waaljutter en draag bij aan het project ‘Schone en beleefbare Waal’ op deze wijze maak je mensen bewust van het zwerfafvalprobleem.

Wij nodigen verenigingen uit West Betuwe uit, om een stukje ‘Waal’ op te schonen op zaterdag 19 maart 2022. Voor het opschonen van een tracé (1,7 tot 2 km) langs de Waal ontvangt de vereniging een financiële vergoeding van € 350,-. Om mee te doen, stelt uw vereniging een groep van minimaal 10 enthousiaste personen samen die een tracé willen opschonen. Er zijn 17 tracés beschikbaar, bij teveel aanmeldingen gaan we loten. Inschrijven kan tot en met 15 februari 2020 via otto.de.nobel@westbetuwe.nl stuur de naam adres, woonplaats en een telefoonnummer van de vereniging.