12

maart 2022

-

12

maart 2022

Opruimactie: Maas en Waal

Maas en Waal 09:30 uur

Vorig jaar september organiseerden het Schone Rivieren Expeditie Team van IVN Maas en de Waalde grote opruimactie in de uiterwaarden van de Waal. Er is toen heel veel zwerfaval verwijderd, maar door de begroeiing kon nog niet alles weggehaald worden. Nu is de begroeiing nog laag en het afval beter bereikbaar. Daarom hebben is er nu weer een schoonmaak expeditie gepland. Er is een groot samenwerkingsverband gevormd met verschillende zwerfafvalbrigades en opruimgroepen en ditmaal hebben zich ook het Dijkmagazijn in Beuningen en de Vereniging Natuur Wijchen aangesloten.

Op zaterdag 12 maart 2022 gaan we vanaf 9:30 uur op verschillende locaties langs de Maas en de Waal vanaf Wijchen en Weurt tot aan Alphen en Dreumel met groepen vrijwilligers aan het opruimen. De ervaring van vorig jaar is dat vele handen licht werk maken en het samen buiten nuttig bezig zijn is heel gezellig en verbindend met de natuur. En niet te vergeten: alles wat leeft en groeit in de uiterwaarden en in de rivieren is erbij gebaat.

Zin om ook weer mee te doen? Meld je aan met het aanmeldformulier op de site van IVN Maas en Waal. Je kunt zelf een locatie kiezen waar je actief wilt zijn. Verdere informatie wordt door de coördinator van de opruimlocatie verstrekt. Weet je nog iemand die mee wil helpen, stuur dan deze mail door, zodat diegene zichzelf kan aanmelden.

Graag tot ziens!