05

maart 2022

-

05

maart 2022

Opruimacties langs Flevolandse Randmeren

Dronten & Zeewolde 09:00-12:00 uur

Plastic flesjes, piepschuim en sigarettenfilters: wie een wandeling langs de Randmeren maakt, ziet overal afval liggen. Als dat niet wordt opgeruimd, belandt het afval in de meren en uiteindelijk in de zee. Daar richt plasticsoep veel schade aan het leven in zee aan. Om de strijd aan te gaan tegen afval op de oevers van de Randmeren zijn er op zaterdagochtend 5 maart 2022 van 9.00 tot 12.00 uur opruimacties in Dronten en Zeewolde.

Wil je meehelpen aan Schone Randmeren? Je kunt helpen door als verenging een stuk oever op te ruimen. Hiermee verdienen jullie €100,- voor de clubkas. In elke gemeente is er plek voor vijf verenigingen of groepen. De groepen krijgen ieder een stuk van 1 tot 2 kilometer oever toegewezen om schoon te maken. Verenigingen die willen helpen, kunnen t/m 13 februari aanmelden voor de opruimactie.

Verenging aanmelden voor opruimactie

Op 17 februari organiseren wij ’s avonds van 20.00 – 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor de contactpersonen van alle verenigingen die meedoen. Deze bijeenkomst vindt online plaats via Teams. Het is belangrijk dat de contactpersoon van jullie vereniging die avond beschikbaar is.

Schone Randmeren
Het is voor het eerst dat er opruimacties vanuit Schone Rivieren worden georganiseerd langs de Randmeren. De opruimacties langs de Randmeren worden mogelijk gemaakt door IVN Flevoland, Provincie Flevoland en gemeenten Dronten en Zeewolde. Er wordt nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat, Waterschap Zuiderzeeland, landschapsbeheerders en andere lokale netwerken.