04

september 2022

-

04

september 2022

Waaltocht voor jongeren Nijmegen

Stadswaard aan de Waal 14.00 tot 18.00 uur uur

Woon jij in (de buurt van) Nijmegen? Zit jij ook zo graag aan de Waalstrandjes te genieten van de Waal en omgeving? En ben jij tussen de 18 en 27 jaar oud?

Schrijf je dan in voor de Waaltocht op 4 september van 14:00 tot 18:00! Door en voor jongeren gaan we een middag op ontdekking in de Stadswaard aan de Waal. Samen gaan we á la Freek Vonk helemaal los en leren over ons stukje rivier en de planten en dieren die je in de Stadswaard kunt vinden!

Want wat maakt de Waal eigenlijk zo bijzonder en hoe kunnen we goed voor de rivier en omgeving zorgen? Hoe kunnen we samen bijdragen aan een mooi en schoon Nijmegen?

Door middel van groene spellen, een strijd om de titel ‘Freek Vonk’ en allerlei andere activiteiten gaan we op onderzoek uit in de Stadswaard voor een middag. En dat doen we graag met jou! Leer je omgeving kennen en draag bij aan de Schone Rivieren van Nederland.

Schrijf je in via deze link.

Praktische informatie

Datum: 4 september
Tijd: 14.00 – 18.00
Locatie: Wandelbrug Ooypoort (onder de Waalbrug aan de Nijmeegse kant)
Kosten: Gratis

Deze rivierexpeditie is onderdeel van het Groen Traineeship begeleid vanuit Schone Rivieren en IVN Natuureducatie in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en Nationale Postcode Loterij.