17

september 2022

-

17

september 2022

World Cleanup Day

Op zaterdag 17 september organiseert Plastic Soup Foundation de World Cleanup Day! Doe jij ook mee? Ruim je eigen straat op en laat je hiervoor sponsoren. Samen helpen we plasticvervuiling de wereld uit.

 

Wist je dat Nederland een van de grootse exporteurs van plasticafval ter wereld is? Met #NotInOurBackyard ruimen we Nederland op én vragen we aandacht voor het plasticafval dat terecht komt in andere landen zoals in Indonesië waar Nina woont. Nina (15) woont in Indonesië aan de Brantas rivier die vol ligt met plasticafval. Het plasticafval in de rivier komt van recyclingfabrieken in de buurt die plasticafval uit rijke landen verwerken, ook uit Nederland. Door slechte regelgeving belandt een deel in de natuur, of erger nog, wordt het door mensen verbrand wat extreme gezondheidsriscio’s met zich meebrengt!

Hoe kan je meehelpen?

  1. Ruim jouw buurt op. Start een opruimactie in jouw omgeving en vraag mensen je te helpen (d.m.v. meehelpen opruimen of een donatie)
  2. Doneer. Met het opgehaalde geld steun je Plastic Soup Foundation in hun campagnes, onderzoek, voorlichting en acties om plastic afval bij de bron aan te pakken.

Kom in actie tegen plasticvervuiling. Bekijk de website voor meer informatie en aanmelden.