Ontdek de rivieren

Nederland heeft een uniek rivierlandschap. Langs de rivieroevers valt veel te ontdekken en te leren van de prachtige natuur. Helaas wordt dit landschap op veel plekken ontsierd door niet afbreekbaar (plastic) afval. Met onze Schone Rivieren Expedities laten we je graag de mooie en minder mooie dingen langs de rivieren zien.

 

Ga mee op expeditie

De beste manier om het rivierengebied te ontdekken, is om mee te gaan met een rivier-, natuur-, of landschapsgids uit de omgeving. Vanuit Schone Rivieren werken wij samen met vrijwilligers en beroepskrachten die je meevoeren naar nauwelijks bezochte plekken. Wil je mee de natuur in? Regelmatig worden er expedities georganiseerd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de Schone Rivieren expedities of kijk in de agenda.

Organiseer zelf een ontdekactiviteit

Lijkt het je leuk om zelf een activiteit te organiseren? Dat kan! Samen laten we deelnemers – jong en oud – ontdekken hoe mooi, maar ook hoe vervuild onze Nederlandse wateren zijn. In de kennisbank vind je al een zeer complete expeditie handleiding met daarin een uitgebreid stappenplan en organisatie tips. Ben je lid van een IVN-afdeling of werk je daar mee samen, dan is er ook budget beschikbaar!
Heb je nog vragen over de organisatie? Stuur een mail met je contactgegevens en omschrijving van je idee naar info@schonerivieren.org dan nemen wij contact met je op.

Meer info over Ontdekken