Handleiding

Maak impact in jouw gemeente

Laatste update: 11 maart 2021

Onze missie: plasticvrije rivieren in Nederland in 2030. Dat doel willen we onder andere bereiken door te lobbyen voor beter beleid. Wij doen dat in Den Haag, maar kunnen helaas niet in elke gemeente aanwezig zijn. Daarom hebben we jouw hulp nodig! Als ambassadeur van Schone Rivieren ga je in jouw gemeente aan de slag om te zorgen voor een plasticvrije rivier. Dat kan je doen door opruimacties te organiseren, mensen te enthousiasmeren om je te helpen en door jouw gemeente te vertellen wat zij kunnen doen om te voorkomen dat plastic in de rivier terecht komt.

In deze handleiding ‘Maak impact in jouw gemeente’ lees je hoe gemeentelijk beleid tot stand komt en hoe je de gemeente kan motiveren om in actie te komen en samen toe te werken naar plasticvrije rivieren. Je maakt daarbij gebruik van de techniek van lobbyen. Verder krijg je tips van Schone Rivieren-vrijwilligers over hoe je succesvol een burgerinitiatief kunt starten.

Handleiding ‘Maak impact in jouw gemeente’

 

Webinar ‘Maak impact in jouw gemeente’

Je kan hieronder het webinar terugkijken ‘Maak impact in jouw gemeente’ waarin je ook stap-voor-stap leert hoe je een burgerinitiatief start in jouw gemeente.