Nieuwsbrief Schone Schelde december 2021

In deze nieuwsbrief lees je over:

  • Schone Schelde dag 18 september 2021
  • Pulling our weight Clean Up event DOW Benelux groot succes
  • Nieuwe deelnemer convenant: De Strandkorrel
  • Inspiratiesessie 16 december 2021

Schone Schelde Schouwen Duiveland 18 september

Het NME-centrum Schouwen-Duiveland organiseerde tijdens de World CleanUp Day op 18 september een opruimactie op het strand bij de Schelphoek. Wethouder Ankie Smit (Groen Links) opende de actie en Henk Visser van de Strandkorrel heeft verteld over zijn opruimactiviteiten. Daarna zijn ze aan de slag gegaan om het strand en dijk op te ruimen.

 

Pulling Our Weight Clean Up Event groot succes

18 september was het World Clean Up – Day. Daarom organiseerde Dow Benelux net als vorige jaren het ‘Pulling Our Weight’-event. Het event was verspreid over verschillende dagen en op locaties door de hele Benelux, zodat medewerkers verschillende mogelijkheden hadden om deel te nemen.

In deze aftermovie delen we een sfeerimpressie van verschillende clean-up activiteiten:

 

Nieuwe deelnemer convenant: De Strandkorrel

Op maandag 13 december 2021 heeft Henk Visser van De Strandkorrel het samenwerkingsconvenant Schone Schelde ondertekend. De Strandkorrel is een netwerk van vrijwilligers die zicht inzetten voor het monitoren en opruimen van plastic nurdles langs de Ooster- en Westerschelde.

Henk de Visser: “Na een vol jaar gewerkt te hebben is dit een mooi moment om op terug te kijken. Het is een blijk van waardering voor wat Strandkorrel met de vrijwilligers in deze tijd heeft bereikt. Het geeft ook motivatie om het nieuwe jaar met frisse moed mee te helpen de oevers van de Oosterschelde plastic vrij te maken.”

Presentaties Webinar Samen voor een Schone Schelde

Tijdens een ochtendsessie op donderdag 16 december presenteerden Schone Rivieren en Rijkswaterstaat de belangrijkste resultaten van de Schone Rivieren meting van 2021 langs de Ooster- en Westerschelde. En gingen we in hoe we dit zwerfvuilprobleem kunnen voorkomen.