Duizenden vrijwilligers op de been om Maasoevers afvalvrij te maken na overstromingen

16 augustus 2021

Deel dit artikel

Op zaterdag 14 augustus staken zo’n 1.500 vrijwilligers de handen uit de mouwen om de oevers van de Maas en haar zijrivieren op te ruimen. Door de overstromingen in Limburg en de kracht van het water is er heel veel afval meegesleurd. Van autobanden tot tuinmeubels en van koelkasten tot knuffels. Vrijwilligers uit zowel Limburg als ver daarbuiten hebben op 25 plekken langs de rivier de Maas opgeruimd. Samen verzamelden zij meer dan 100 bouwcontainers vol afval.

Natuurorganisaties en Limburgse bedrijven, verenigd in Schone Rivieren en de Maas Cleanup riepen mensen op om te helpen opruimen langs de Maas na de watersnood. Daar werd massaal gehoord aan gegeven. In heel Limburg, plus het Brabantse Waalwijk, zijn in totaal 50 acties opgezet om de rivieroevers weer schoon te krijgen. Dit bleef bovendien niet onopgemerkt. Een greep uit de media:

Zo kan jij helpen opruimen

Op 18 september worden tijdens World Cleanup Day opnieuw opruimacties georganiseerd. Zowel langs de Maas, als langs andere rivieren in Nederland. Wil je helpen met opruimen? Doe dat dan niet zomaar op eigen houtje, want nog niet alle uiterwaarden en dijken zijn veilig. Houd je altijd aan de veiligheidsvoorschriften en de geldende coronamaatregelen. Je kan je hier aanmelden voor een bestaande opruimactie of een eigen opruimactie aanmelden:

 

Gerelateerd nieuws