Groen Traineeship: Zet je in voor Schone Rivieren!

09 mei 2022

Deel dit artikel

Zou jij graag iets willen betekenen voor natuur, duurzaamheid en milieu in Nederland? En ben jij 16 tot en met 27 jaar oud? Dan is een Groen Traineeship echt iets voor jou. Ontwikkel nieuwe skills, bouw aan je netwerk, vergroen je cv en leer een heleboel leuke mensen kennen!

Deze zomer staan er weer nieuwe projecten klaar, waarvan twee traineeships zich focussen op Schone Rivieren! Ontmoeten we jou deze zomer in Arnhem of Roermond?

 

Organiseer een rivierexpeditie tegen plastic soep!

Standplaats: Arnhem
25 juli / 6 september 2022

Schrijf je in voor het Schone Rivieren Traineeship en bescherm natuur en milieu langs de Nijmeegse Waal! Ontwerp en organiseer samen met gelijkgestemde jongeren een spetterende expeditie op 3 en 4 september. Dankzij jou wordt het probleem van riviervervuiling en plastic soep op de kaart gezet én krijgen deelnemers inzicht in de kracht van de riviernatuur.

Meer informatie en aanmelden

 

 

Maashelden gezocht

Standplaats: Roermond
2 juli / 17 september 2022

Kom op voor Rechten voor de Natuur en ga voor de Maas in de Wet. Als Maasheld(in) duik je in de rechten voor de natuur en help je het grootste cleanup-event van de Maas te organiseren. Je draagt bij aan het opruimen van zwerfafval in rivieren en het voorkomen van plastic soep in oceanen.

Meer informatie en aanmelden

 

 

Wat is het Groen Traineeship?

Groen Traineeship is een initiatief vanuit meerdere organisaties om jongeren van 16 tot en met 27 jaar de kans te bieden zich in te zetten voor een groen doel. Iedereen van deze leeftijd kan deelnemen. Er starten Groen Traineeships in de lente, zomer en herfst, verspreid door heel Nederland. Telkens met nieuwe projecten waar je uit kunt kiezen. Er is dus altijd een traineeship wat bij jou past. Door een Groen Traineeship te volgen help je samen met een groep medetrainees de gekozen organisatie met hun doel, maar is er ook ruimte voor jouw eigen ontwikkeling. Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, doet nieuwe vaardigheden op d.m.v. trainingen en workshops en je vergroent je CV met een tof certificaat.

Groen Traineeship is een initiatief van IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG. En er zijn nog veel meer organisaties betrokken bij het organiseren van de projecten.