Maas Cleanup ruimt in één dag meer dan 250.000 kilo afval op

26 maart 2024

Deel dit artikel

Afgelopen weekend hebben vrijwilligers van Maas Cleanup samen met het bedrijfsleven gigantisch veel werk verzet om de oevers van de Maas en haar zijrivieren afvalvrij te maken. In totaal zijn er 250 acties georganiseerd van Eijsden tot Rotterdam. De organisatie bracht 14.500 mensen op de been en ruimde, na eerste schatting, meer dan 250.000 kilo afval op.

Zo’n viertienduizend vrijwilligers hebben zaterdag in Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland plastic en ander afval uit de Maas gehaald. De eerste inschatting komt neer tussen de  250.000 en 290.000 kilo afval. Daarnaast waren in steden en dorpen in de omgeving ook talloze vrijwilligers actief met het opruimen van plastic afval.

Voorzitter Huub Waterval van Maas Cleanup is erg tevreden. “Het is het vijfde jaar dat we dit doen, en de animo blijft onverminderd groot. Zelf Rotterdam heeft zich dit jaar aangesloten en daarmee bestrijkt de Maas Cleanup het volledige Nederlandse deel van de Maas. We hebben dit jaar opnieuw de handen ineen geslagen met honderden vrijwilligers die al jaren opruimen in het voorjaar. Zonder hun inzet en betrokkenheid was het ons niet gelukt zoveel op te ruimen.”

Lees meer over Maas Cleanup 2024

 

Foto’s door: Jonathan Vos Photography

 

Gerelateerd nieuws