Nijmeegse verenigingen ruimen meer dan 70 zakken zwerfafval op

28 november 2022

Deel dit artikel

Op zaterdag 26 november hebben 70 vrijwilligers in de gemeente Nijmegen de oevers van de Nijmeegse Waal schoongemaakt. Deze waaljutters haalden meer dan 70 zakken zwerfafval op. Het is de vierde keer dat er in de gemeente Nijmegen in samenwerking met Schone Rivieren een opruimactie wordt georganiseerd!

Tijdens de opruimactie stak een groep van zo’n 70 vrijwilligers hun handen uit de mouwen langs de Nijmeegse Waal. De vrijwilligers waren leden van NSSV Aeolus, Korfbalvereniging Noviomagum, NSSV FEL, Muze Musicalproducties, N.S.S.S.V. Lacustris, NKSV De Batavier. Het is de vierde keer dat er een Schone Rivieren opruimactie plaatsvond in Nijmegen.

De start van deze actie vond plaats bij Café de Zon, waar de vrijwilligers een lekkere kop koffie en een gevulde koek kregen om daarna met volle energie aan de slag te gaan.

Dankzij de DAR werden de vrijwilligers gewapend met afvalknijpers, vuilniszakken en hesjes en ruimden zij tientallen kilo’s afval van de Nijmeegse Waaloevers op. Onder andere het eiland Veur-Lent en de Waaloevers in Lent werden meegenomen. Bijzondere vondsten waren onder meer een winkelwagen, onderbroeken en airpods. Het door de vrijwilligers ingezamelde afval werd door Rijkswaterstaat opgehaald en verwerkt.

Gerelateerd nieuws