Update: Opruimacties na recente overstromingen

21 juli 2021

Deel dit artikel

Na de overstromingen in Limburg, de Ardennen en de Eifel komt heel veel afval mee met de hoogwaterpiek in de Rijn en de Maas. Veel groepen en mensen bieden aan om te helpen met opruimen en willen zo snel mogelijk aan de slag. Dat is fijn, want alle hulp is welkom. Wel vragen we je nog even te wachten. Het is nu nog te gevaarlijk. Wacht met in actie komen totdat Rijkswaterstaat, Waterschappen en terreinbeherende instanties aangeven dat het veilig is.Waarschijnlijk zal dat vanaf de week van 26 juli 2021 zijn. In de Biesbosch en mogelijk ook in andere natuurgebieden buiten Limburg kan pas worden opgeruimd na het einde van het broedseizoen op 15 augustus om te voorkomen dat broedende vogels worden verstoord.

We houden je op de hoogte via onze kanalen. Wil je een opruimactie coördineren of meehelpen om de troep op te ruimen? Hier zie je waar en hoe je dat veilig kunt doen.

Als je gaat opruimen, wil je dan je foto’s met ons delen in de Facebookgroep van Schone Rivieren? Zo verzamelen we gegevens over waar grote hoeveelheden zijn aangespoeld. Bedankt!