Tips voor afvalvrije feestdagen

14 december 2022

Deel dit artikel

De feestdagen staan weer voor de deur! Een tijd van koude dagen, gezelligheid met familie en vrienden en… afval. Ieder jaar leiden de feestdagen tot 30% meer afval. Helaas eindigt een deel van dat afval in de natuur en onze rivieren. Dat kan ook anders! Daarom delen we een aantal afvalvrije en betekenisvolle cadeau idee├źn. Fijne feestdagen!

Geef een herinnering

Wat kan je samen met je familie of vrienden doen? Denk aan een leuk evenement, een bezoekje aan een museum of theater, of geef een natuuruitje cadeau!

Geef je tijd

Quality time is van onschatbare waarde! Zet je tijd, vaardigheden en talenten in om vrienden en familie te helpen met een project.

Geef een plasticvrij cadeau

Laat je dierbaren zien hoeveel je om hen geeft door hen cadeaus te geven die onze planeet niet belasten. Van cosmetica tot kleding, keukengerei of badkameraccessoires, er zijn een heleboel plasticvrije opties! De Plastic Soup Foundation geeft tips en korting!

Koop tweedehands

Speelgoed, boeken, kleding en versiering… bekijk eerst eens de tweedehands mogelijkheden voordat je de winkels induikt.

Creatief inpakken

Hergebruik inpakpapier, of maak je eigen inpakpapier van tijdschriften of posters. Of gebruik een mooi stuk stof om je cadeaus mee in te pakken.

Doneer

Verras je vrienden of familie met een donatie voor een goed doel waar zij enthousiast over zijn. Zo maak je dubbel impact!
Wist je bijvoorbeeld dat je ook kan doneren voor Schone Rivieren? Bekijk de mogelijkheden hier!

 

Gerelateerd nieuws