Vrijwilligers van Nijmeegse sportverenigingen ruimen zwerfafval op langs Waaloevers

15 mei 2023

Deel dit artikel

Afgelopen weekend hebben 40 vrijwilligers van Nijmeegse sportverenigingen de handen uit de mouwen gestoken om zwerfafval op te ruimen op de strandjes en langs de oevers van de Waal. De opruimactie is georganiseerd door Schone Rivieren in samenwerking met de gemeente Nijmegen en is al voor de vijfde keer georganiseerd.

Op 13 mei startte de actie bij Café de Zon, waar de vrijwilligers een lekkere kop koffie en een gevulde koek kregen om daarna met volle energie aan de slag te gaan. De vrijwilligers werden voorzien van afvalknijpers, vuilniszakken en hesjes door DAR. In slechts enkele uren hebben zij in vijf verschillende gebieden veel recreatieafval, autobanden, vistouw en gedumpt huisraad opgeruimd. Het meest gevonden materiaal was plastic.

De vrijwilligersgroep bestond uit leden van NSVV Heyendaal, NSVV FC Kunde, NSVV Keizerstand Kannibalz, Popkoor The Anthony Singers en Floorball Flames. De gemeente geeft deelnemende verenigingen een vergoeding voor de clubkas als dank voor hun inzet.

 

Door de stralende lentezon zag de Waal er op haar mooist uit. Het was dan ook een uitgelezen moment om het zwerfafval op te ruimen. Het ingezamelde afval werd door Rijkswaterstaat opgehaald en verwerkt. De samenwerking tussen Schone Rivieren, gemeente Nijmegen en lokale sportverenigingen heeft weer geleid tot een succesvolle opruimactie.

Gerelateerd nieuws