Header 3

Hier vind je de resultaten van Schone Rivieren tot nu toe. Deze resultaten hadden we niet behaald zonder de hulp van vele vrijwilligers: bedankt allemaal!

Onderzoek

Hieronder zie je de tussentijdse resultaten van het rivierafvalonderzoek in 2018.

> Meer weten? Lees hier het nieuwsbericht 'Afval langs rivieren is vooral plastic'

SR infographic 07 18 ballonSR infographic 07 18 fles maas en waalSR infographic 07 18 jerrycan 2SR infographic 07 18 tasje

In 2017 zijn we gestart met het landelijke rivierafvalonderzoek van Schone Rivieren, samen met de eerste lichting vrijwillige rivierafvalonderzoekers. De resultaten van deze pilot zijn verwerkt in een onderzoeksrapport.

> Download hier 'Resultaten rivierafval onderzoek 2017'

Opruimen

De Maasjutters en Waaljutters zijn al meerdere jaren actief met opruimen van rivieroevers. Dit heeft tot nu toe deze mooie resultaten opgeleverd:

 

Illustraties AC5 hoverIllustraties AC7 hoverIllustraties AC8 hoverIllustratie AC6 hover

 

Motivatie vrijwilligers

De Universiteit Leiden doet onderzoek naar de motivaties en betrokkenheid van vrijwilligers binnen Schone Rivieren. Hiervoor hebben 61 rivierafvalonderzoekers en 40 -opruimers uit de provincie Gelderland een enquête ingevuld. De meeste vrijwilligers zetten zich in omdat ze zich storen aan afval op straat en in de natuur. Benieuwd naar de verdere uitkomsten van dit onderzoek?

> Download hier de factsheet met de belangrijkste resultaten op een rij
> Download hier het volledige rapport ‘Motivaties en betrokkenheid van onderzoekers en opruimers’ van de Universiteit van Leiden