Word ambassadeur

Schone Rivieren heeft een ambitieus doel: plasticvrije rivieren in 2030. Dit kunnen we alleen bereiken door de inzet en bevlogenheid van veel mensen op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Veel rivierafvalonderzoekers en andere vrijwilligers zetten zich (extra) in om bij te dragen aan dit doel. Deze mensen zijn Schone Rivieren Ambassadeurs. Schone Rivieren kent al veel ambassadeurs door het hele land. Misschien ben jij al een ambassadeur zonder je daarvan bewust te zijn! We hebben veel ondersteunende materialen en informatie voor ambassadeurs klaar staan. Herken jij jezelf in een van de volgende ambassadeursrollen?

Schone Rivieren lokale initiatiefnemer

Veel van de rivierafvalonderzoekers zijn zo gegrepen door de missie van Schone Rivieren dat ze ook andere mensen in hun omgeving betrekken bij Schone Rivieren en het oplossen van de plasticsoep-problematiek. Zij starten lokale opruimacties, een burgerinitiatief of werken samen met andere initiatieven en de gemeente om zwerfafval terug te dringen.

Schone Rivieren woordvoerder

Schone Rivieren krijgt veel media-aandacht. Vanuit lokale, regionale en landelijke pers komen veel vragen voor interviews, informatie over opruimacties en onderzoek en (lokale) lobbysuccessen. Schone Rivieren woordvoerders zijn vaak rivierafvalonderzoekers die het leuk vinden om de pers te woord te staan. Anderen zijn heel actief op sociale media en posten veel berichten door aan het netwerk rondom Schone Rivieren.

Schone Rivieren teamlid

Als Schone Rivieren teamlid lever je een bijdrage aan het organiseren van events, het ontwikkelen van Schone Rivieren producten of als lid van het supportteam. Zo kan je meewerken in het team Schone Rivieren Inspireert (de landelijke inspiratiedag voor Schone Rivieren vrijwilligers), werk je mee in maakdagen voor het ontwikkelen van producten zoals zoekkaart, expedities en handleidingen. Of help je bijvoorbeeld nieuwe vrijwilligers op weg door vragen te beantwoorden.

Andere mogelijkheden

Heb je andere skills of manieren om bij te dragen aan de beweging Schone Rivieren? We horen het graag van je! Zo maken Jenna Vaisman, Marlies van Zetten en Leslie Oostveen bijvoorbeeld portretten van Schone Rivieren-vrijwilligers en leveren zo een bijdrage aan de content.

Aanmelden

Hou de website en socials in de gaten voor oproepen en vacatures of meld je aan voor de Schone Rivieren nieuwsbrief. Zo blijf je automatisch op de hoogte.

Vertel jouw Schone Rivieren-Verhaal

Speciaal voor vrijwilligers hebben we ook een aantal documenten gemaakt die helpen bij het vertellen van jouw Schone Rivieren-verhaal:

Word rivierafvalonderzoeker

Wil jij hét verschil maken in de aanpak van de plasticsoep? Breng dan als rivierafvalonderzoeker het afval in kaart voor Schone Rivieren.

Meld je nu aan!

Vrijwilligers-onderzoeken

Schone rivieren Logo

Verbreed je kennis over Schone Rivieren

  • Bekijk de Schone Rivieren dossiers hier.
  • Verdiep je hier in de Schone Rivieren onderzoeksresultaten.