In één dag 63 km zwerfafval opruimen langs de Lek

30 augustus 2023

Deel dit artikel

Op World Cleanup Day, zaterdag 16 september, vindt langs de Lek een bijzondere actie plaats. Erik Wierstra, alias de No Plastic Runner, loopt dan in één dag langs de Lek om aandacht te vragen voor aanpak van zwerfafval. Iedereen langs de Lek is van harte uitgenodigd om mee te doen.   

Nederland is een rivierenland. Rijn, Lek, Waal, IJssel, Maas en Schelde vormen ons landschap. Via deze rivieren stroomt veel water uit West Europa via ons land de Noordzee in. Helaas stroomt er ook veel afval mee, wat voor een groot deel achterblijft op de oevers in het “afvoerputje van West Europa”.

Actie: No Plastic Lek

No Plastic Runner en Schone Rivieren hebben daarom de handen ineen geslagen om aandacht te vragen voor dit probleem. Op World Clean Up Day, 16 september, gaat de No Plastic Runner 63 kilometer langs de hele Lek lopen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor schonere rivieren.

Ga ook voor een schonere Lek!

Inwoners van gemeenten langs de Lek worden uitgenodigd om aan deze actie deel te nemen. De No Plastic Runner start om 03:00 uur in Wijk bij Duurstede en gaat langs Tull en ’t Waal, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Ameide, Nieuwpoort, Schoonhoven, Ammerstol, Groot-Ammers, Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk uiteindelijk naar Krimpen aan de Lek.

Iedereen die dat wil kan een deel van de route over de Lekdijk meelopen of de actie steunen door te doneren aan de crowdfunding. En ouderwets aanmoedigen langs de route wordt natuurlijk ook gewaardeerd! Daarnaast vragen we van elke gemeente die we op de route aandoen één van de wethouders om ook hun steun voor een schonere Lek uit te spreken.

Naar de crowdfundactie!

 

 

Gerelateerd nieuws